Cookies help us provide better user experience. By using our website, you agree to the use of cookies.

Genlerinize göre beslenin
hastalık risklerinizi düşürün.

 

Kişiye özel genetik tanılama testlerinde biri olan Nütrigenetik, genetik bölgedeki değişimler sonucu vücudun hangi besinlere ne tepkiler verdiğini belirler. 

 

Çıkan sonuçlarla, size özel “Gen Diyetini” uzmanlarla birlikte yeniden düzenleyebilir, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, hipertansiyon, osteoporoz ve kanser gibi hastalıklar açısından risklerinizi en aza indirebilirsiniz.

 

Genetiks uzmanlığı ve güvencesiyle; yaşamınız boyunca görülme riski yüksek olan hastalıkları önceden tespit eden ve daha sonrasında bu riskin en az düzeye indirilebilmesi için gereken beslenme programınızı belirleyen Nütrigenetik testlerini merkezimizde kolayca yaptırabilir ve sonuçlarına kısa sürede ulaşabilirsiniz.

 

Neden Nutrigenetik?

İnsan vücudunu oluşturan hücrelerdeki çekirdek içerisinde vücudumuzun sağlıklı gelişmesi ve çalışması için gerekli olan genetik yapılar bulunur. Bunlar, vücudumuzun sağlıklı çalışması için gereklidir. Kas, iskelet, kan vb. tüm yapı taşlarının oluşumu ve bunların sağlıklı çalışmasında etkilidir. Ayrıca; enzim, hormon vb. maddelerin yapımında ve bunların vücut tarafından kullanılmasında gereklidir.

 

Bu gen bölgelerinin değişime uğramasına bağlı genetik hastalıklar ortaya çıkar. Bu hastalıkların çoğu doğum ile birlikte karşımıza çıkarken bazıları da yaşam içerisinde gözlenir. Diyabet, hipertansiyon gibi bazı hastalıkların ise ortaya çıkmasında hem genetik değişimler hem de çevresel faktörler rol oynar.

 

Tüm vücut fonksiyonları üzerinde etkili olan genetik bölgelerin bazıları besinlerin kullanımı ve atılımında da önemli rol oynar. Bu genetik bölgelerdeki değişimler besinlere karşı kişilerin verdikleri yanıtları etkiler. Nütrigenetik bu yanıtı inceler ve çıkan sonuçlara göre kişinin doğru beslenme konusunda bilgilendirilerek kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, hipertansiyon, osteoporozis ve kanser gibi hastalıklar açısından risklerini minumum düzeye indirmeyi amaçlar.